ad Eefje

Auteur
Grazia Nidasio


Start-Einde
Start: 1980
Einde: 1984

Uitgeverij
Malmberg - 's-Hertogenbosch

Externe link

Eefje of Uit het dagboek van Eefje, Nederlandse stripreeks die in de periode 1980-1984 te lezen valt in het jeugblad Jippo. Het is een vertaling van de Italiaanse versie "Il diario di Stefi", wat op zijn beurt weer een spin-off is van de strip "Valentina Mela Verde", de oudere zus van Eefje, die in de Jippo-strips de naam Klaar krijgt aangemeten. In Italië wordt deze strip voorgepubliceerd in het stripblad Corriere dei ragazzi.
De strip gaat over een meisje dat in een dagboek bijhoudt wat ze in het dagelijks leven allemaal meemaakt en wat haar visie op de wereld is. Ze woont in een gezin met haar vader en moeder, haar oudere broer Kees en haar oudere zuster Klaar. Vaak wordt ze vergezeld van haar hondje Woewoe. Het feit dat ze in uniform naar een meisjesschool gaat, doet de strip wat on-Nederlands aan.
In Jippo 38 van de achtste jaargang (1981/1982) worden strijkstickers van de figuren uit Roel en zijn beestenboel en Eefje aangeboden, die met behulp van een wit vel papier en een strijkijzer op t-shirts e.d. van trevira, acryl of nylon afgedrukt kunnen worden.
Als het blad Jippo in 1984 ophoudt te bestaan, komt er eveneens een einde aan de stripreeks, althans in Nederland. Van de reeks is slechts één album verschenen onder de titel "Uit het dagboek van Eefje" dat 80 bladzijden telt. In december 2018 overlijdt de maakster Grazia Nidasio.
tekst: mvdwstrips.nl

Reguliere reeks
  • 1 - Uit het dagboek van Eefje (1983)

INHOUD

 

Meer informatie

Meer informatie over auteursrechten e.d. vindt u hier.