ad Roger Rabbit

Auteur
Don Ferguson
Daan Jippes
Dan Spiegle


Start-Einde
Start: 1988
Einde: 1988

Uitgeverij
Oberon B.V. - Haarlem

Externe link

Roger Rabbit - Al in 1981 begint men met de eerste besprekingen om Roger Rabbit te verfilmen, hetgeen resulteert in een nauwe samenwerking tussen The Walt Disney Company en Amblin Entertainment van Spielberg.
Als hoofdrolspeler wordt de Britse acteur Bob Hoskins gevraagd voor de rol van Eddie Valiant. Zijn geanimeerde tegenspelers zijn Roger Rabbit, Jessica Rabbit en Baby Herman, terwijl beroemde creaties als Betty Boop, Knabbel en Babbel, Daffy Duck, Droopy, Donald Duck, Dombo, Goofy, Mickey Mouse, Porky Pig en Tom en Jerry bijrollen vertolken.(...)
Naar aanleiding van deze (...) film (...) heeft The Walt Disney Company een afgeleide stripversie gemaakt die in deze albumuitgave is opgenomen. Helaas laat het contract het, wat de auteursrechten betreft, niet toe om alle eerder genoemde tekenfilmfiguren in het stripverhaal te laten figuren. Verder volgt het stripavontuur precies het filmdraaiboek. De Nederlander Daan Jippes, voormalig artdirector van het weekblad Donald Duck en thans werkzaam voor de Disney-studio's in Los Angeles, heeft het script en de lay-out vervaardigd en tekende het karikaturale gedeelte van dit stripverhaal. Een tweede Nederlandse bijdrage is geleverd door Jacqueline van Oers die volgens aanwijzingen van Jippes de inkleuringen verzorgde voor deze albumuitgave, die behalve in Nederland en Belgë ook in de Verenigde Staten, Frankrijk, Italië, Duitsland, Denemarken, Zweden, Finland en Noorwegen is uitgebracht.
Uit: Binnentekst (blz. 2) uit De jacht op Roger Rabbit - Oberon B.V. Haarlem - ISBN 90 320 9003 8

Reguliere reeks
  • 1 - De jacht op Roger Rabbit

INHOUD

 

Meer informatie

Meer informatie over auteursrechten e.d. vindt u hier.