ad Wordt Vervolgd presenteert

Auteur
Kees de Bree
Rob van Eijck
Harrie Geelen (als Harry Geelen)
John van der Meulen


Start-Einde
Start: 1985
Einde: 1985

Uitgeverij
De Koning Boekprodukties - Almere

Externe link

Wordt Vervolgd presenteert, Eenmalige Nederlandse uitgave van het televsieprogramma AVRO's Wordt Vervolgd samengesteld door Kees de Bree, Wouter Stips en Han Peekel. Het boek wordt op vrijdag 24 mei 1985 in ontvangst genomen door minister W. Deetman van onderwijs, die het tijdens die bijeenkomst niet nalaat nog even te vermelden dat hij geen voorstander is van het beeldverhaal, hoewel hij zich realiseert dat de strip een medium is waar je niet meer omheen kunt.
Het boek bevat een verzameling aan geschiedschrijving over het beeldverhaal, de tekenfilm, stripmakers en hoe een strip of tekenfilm gemaakt moet worden. Er staan ook strips in die tot dan toe nog niet in album zijn verschenen, bijv. een drietal pagina's met ontbrekende plaatjes van het Suske en Wiske-verhaal Het gouden paard, of speciaal voor het album gemaakt. Er is zelfs een artikel te lezen over de poes in de strip en daarvan een aantal sprekende voorbeelden. Ook wordt in een apart artikel van programmamaker Wouter Stips beschreven hoe het televisieprogramma Jan, Jans en de kinderen, die op dat moment door de TROS wordt uitgezonden, tot stand komt.
tekst: mvdwstrips.nl

(...) Elke week ontvangen we gemiddeld 50.000 kaarten en brieven van kijkers. Voor een groot deel wordt daarin informatie gevraagd. Opvallend is het aantal terugkerende vragen zoals: hoe maak je een strip, kan ik zelf ook een tekenfilm maken, kunt u iets meer vertellen over die ene fantastische tekenaar en ik ga een scriptie schrijven over Lucky Luke. Vertel mij alles over hem.
Wij van Wordt Vervolgd hebben daarom besloten een boek te schrijven waarin al die vragen beantwoord worden. Bekende schrijvers en beroemde tekenaars bleken ogenblikkelijk bereid om iets speciaals voor het boek te maken. Net als het televsieprogramma is het boek dan ook een flitsende combinatie van amusement en informatie. (...)
Uit: Gedeelte van voorwoord - Wordt Vervolgd Presenteert, uitgave: De Koning Boekprodukties, 1985
Reguliere reeks
  • 1 - Wordt Vervolgd presenteert (1985)

INHOUD

 

Meer informatie

Meer informatie over auteursrechten e.d. vindt u hier.