Bugs Bunny
Floris Flap

Externe link

terug

Inleiding
Bugs Bunny krijgt het in de Looney Tunes en Merrie Melodies-tekenfilms van Warner Bros voortdurend aan de stok met personages die hem in de weg zitten of het op hem hebben gemunt. In eerste instantie krijgt hij te maken met Elmer Fudd die in zijn rol van jager het konijn probeert uit te schakelen.
Aangezien regisseur Friz Freleng de mening is toegedaan dat Elmer Fudd vaak toch wel wat dom en naïef overkomt, verzint hij in 1945 een nieuwe opponent voor Bugs Bunny, namelijk de bij toerbeurt opererende cowboy of piraat Yosemite Sam. Hoewel Yosemite Sam iemand lijkt die een ruwere persoonlijkheid bezit dan Elmer Fudd en die niet van plan is zich in de luren te laten leggen, moet ook hij aan het eind van elke tekenfilm in Bugs Bunny zijn meester zien.
Aanvankelijk treden Bugs Bunny en Daffy Duck apart op in de tekenfilms, maar vanaf 1951 laat regisseur Chuck Jones de twee helden ook samen opdraven, waarbij Daffy Duck altijd het verbale onderspit moet delven.
De stem van Bugs Bunny wordt van meet af aan ingesproken door stemacteur Mel Blanc en blijft dit doen tot aan de film Who framed Roger Rabbit uit 1988, waarna hij in 1989 komt te overlijden.
tekst: mvdwstrips.nl

Het ontstaan van Bugs Bunny
Bugs Bunny komt voort uit het tekenfilmfiguurtje Happy Rabbit dat voor het eerst is te zien in Porky's Hare Hunt uit 1938. Daarin is al de uitspraak "Of course you realize, this means war!" ("Natuurlijk realiseer je je wel dat dit oorlog betekent!") te horen, een uitspraak die oorspronkelijk van Groucho Marx is. Na nog in drie filmpjes als "Happy Rabbit" te hebben opgetreden, komt de definitieve versie van Bugs Bunny zijn opwachting maken in A Wild Hare. Regisseur Tex Avery, dan nog werkzaam bij Warner Bros. ziet mogelijkheden om het konijn populair te maken, maar aangezien hij het personage te "schattig" vindt, vraagt hij aan animator Bob Givens om een nieuw ontwerp voor het konijn te maken. In A Wild Hare uit 1938 is Bugs' naam nog niet te zien. Dit gebeurt in 1941 in de episode Elmer's Pet Rabbit uit 1941, geregisseerd door Chuck Jones.
Zijn meestgebruikte openingszin is "What's Up Doc?", een leus die is bedacht door Tex Avery, zelf afkomstig uit Texas en daar een veelgehoorde kreet. In de loop der tijd zouden er vele varaties op deze uitspraak komen.
Het is niet helemaal duidelijk of Bugs Bunny nu een konijn of een haas is. Aangezien hij voortdurend wortels eet en in een hol woont, zou men kunnen zeggen dat hij een konijn is. Maar veel titels van de tekenfilms waarin hij te zien is bevatten een woordgrap op het Engelse woord "hare" wat haas betekent. Daarbij wordt "hair" (haar) vaak vervangen door "hare". Wat verder opvalt is dat Bugs Bunny altijd handschoenen draagt, die hij zelden afdoet.
tekst: mvdwstrips.nl

Bugs Bunny in de Lage Landen
Bugs Bunny is dankzij de KRO op Nederlandse televisie te zien. Deze omroep brengt jarenlang diverse tekenfilms van Looney Tunes en Merrie Melodies en daarnaast ook nog Tom & Jerry van MGM op de buis. Het beste van het gouden tijdperk op tekenfilmgebied is zodoende jarenlang bij de KRO te zien. In 1964 is Bugs Bunny in België bij de BRT op het beeldscherm te zien. In 1973 is Bugs Bunny te bekijken in het vierwekelijkse KRO-filmprogramma Voor een briefkaart op de eerste rang gepresenteerd door Bob Bouma. In het najaar van 1973 maakt Bugs Bunny samen met o.a. Porky Pig en Felix the Cat zijn opwachting in het KRO-programma Cineac. Ook in 1982/1983 is Bugs Bunny als zelfstandig programma bij de KRO te zien. Daarna belanden we in een tijd waarop de KRO de vertoning van tekenfilms uit het gouden tijdperk lijkt af te bouwen. Ook producent Han Peekel valt dat op, waarop hij in het najaar van 1983 het televisieprogramma over strips en tekenfilms Wordt Vervolgd bij de AVRO op de buis weet te brengen. Het programma wordt een succes en in het derde seizoen is ook Bugs Bunny daar regelmatig te zien. Waarschijnlijk aangewakkerd door het succes van Wordt Vervolgd besluit de KRO van hun matineeprogramma KRO's Tekenfilmfestival dat reeds vanaf 1984 van start is gegaan een samenhangend geheel te maken met een eigen tune (Uncle Harry van Trevor Duncan) en de sterren van Looney Tunes en Merrie Melodies, waaronder Bugs Bunny in het middelpunt der belangstelling. Dit gaat uiteindellijk zo door tot halverwege de jaren negentig.
Bij de vertoning op televisie door de KRO en de AVRO is er altijd voor gekozen om het oorspronkelijke Amerikaanse gesproken woord te laten horen met Nederlandse ondertiteling waardoor de Nederlandse kijker vertrouwd is geraakt met de stemmen van Mel Blanc en Arthur Q. Bryan.
tekst: mvdwstrips.nl

Chuck Jones contra Bob Clampett
Volgens striptekenaar Chase Craig is Bugs Bunny niet de creatie van één man, maar een samensmelting van de creatieve talenten van meerdere regisseurs en animatoren. Maar... In de jaren zeventig blijkt dat er voormalige Warner Bros.-regisseurs zijn die elkaar op het persoonlijke vlak niet liggen. We hebben het hier dan over Bob Clampett en Chuck Jones. In 1975 stelt Clampett de compilatiefilm Bugs Bunny Superstar samen, waarin er films van Bugs Bunny zijn te zien en waarin Tex Avery, Friz Freleng en hijzelf worden geïnterviewd. In deze film eigent Clampett zichzelf bepaalde credits toe die door andere regisseurs worden betwist, met andere woorden: Clampett zegt dat hij zo'n beetje alles zelf heeft bedacht. Dit zint Chuck Jones niet en zodoende schrijft hij Tex Avery een brief, met daarin alles wat Clampett in de film zegt en Jones niet welgevallig is. Tex Avery stuurt de brief retour met daarin zijn antwoorden verwerkt, waaruit blijkt dat hij het met Jones eens is. Jones maakt kopiën van de brief inclusief antwoorden en stuurt dit aan animatiehistoricus Michael Barrier en aan zijn fans. In 1979 brengt Jones de film The Bugs Bunny / Road Runner Movie uit, zonder tekenfilms en naamsvermelding van Clampett.
Als in 1944 producent Leon Schlesinger met pensioen gaat, krijgt Clampett te maken met diens opvolger Eddie Selzer. De twee hebben meningsverschillen op het vakmatige vlak en dit leidt er toe dat Clampett in 1945 Warner Bros. verlaat.
Na diens vertrek komt er een eind aan de continue absurdistische karakters en achtervolgingen van Bugs Bunny, Daffy Duck en consorten. Jones is daar geen liefhebber van en zorgt voor een fijngevoeliger manier om zijn humor in de tekenfilms te doen gelden, d.w.z. meer verbaal, maar als het puntje bij paaltje komt toch een enorme climax in de vorm van een valpartij of een bomexplosie.
tekst: mvdwstrips.nl

Lijst van tekenfilms met Bugs Bunny
Hieronder een lijst van tekenfilms met Bugs Bunny in de gouden tijd van de tekenfilm. Van 1939 t/m 1944 verschijnt het personage in de serie Merrie Melodies (MM), de reeks tekenfilms van Warner Bros. die bedoeld zijn voor gastoptredens van tekenfilmhelden. Pas in de zomer van 1944 verschijnt Bugs Bunny in de serie Looney Tunes (LT). Vanaf dat moment is het konijn te zien in beide series.

Porky's Hare Hunt 1938-0430, LT, Happy Rabbit, Ben Hardaway en Cal Dalton
Prest-O Change-O 1939-0325, MM, Happy Rabbit, Chuck Jones (als Charles M. Jones)
Hare-um Scare-um 1939-0812, MM, Happy Rabbit, Ben Hardaway en Cal Dalton
Elmer's Candid Camera 1940-0302, MM, Happy Rabbit, Chuck Jones (als Charles M. Jones)
A Wild Hare 1940-0727, MM, Bugs Bunny, Tex Avery (als Fred Avery)
Elmer's Pet Rabbit 1941-0104, MM, Bugs Bunny, Chuck Jones (als Charles M. Jones)
Tortoise Beats Hare 1941-0315, MM, Bugs Bunny, Tex Avery (als Fred Avery)
Hiawatha's Rabbit Hunt 1941-0607, MM, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
The Heckling Hare 1941-0705, MM, Bugs Bunny, Tex Avery (als Fred Avery)
All This and Rabbit Stew 1941-0920, MM, Bugs Bunny, Tex Avery (als Fred Avery) (uncredited)
Wabbit Twouble 1941-1220, MM, Bugs Bunny, Bob Clampett (als Wobert Cwampett)
The Wabbit Who Came to Supper 1942-0328, MM, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
The Wacky Wabbit 1942-0502, MM, Bugs Bunny, Bob Clampett (als Robert Clampett)
Hold the Lion, Please 1942-0606, MM, Bugs Bunny, Chuck Jones (als Charles M. Jones)
Bugs Bunny Gets the Boid 1942-0711, MM, Bugs Bunny, Bob Clampett (als Robert Clampett)
Fresh Hare 1942-0822, MM, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
The Hare-Brained Hypnotist 1942-1031, MM, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
Case of the Missing Hare 1942-1212, MM, Bugs Bunny, Chuck Jones (als Charles M. Jones)
Tortoise Wins by a Hare 1943-0220, MM, Bugs Bunny, Bob Clampett (als Robert Clampett)
Super-Rabbit 1943-0403, MM, Bugs Bunny, Chuck Jones (als Charles M. Jones)
Jack-Wabbit and the Beanstalk 1943-0612, MM, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
Wackiki Wabbit 1943-0703, MM, Bugs Bunny, Chuck Jones (als Charles M. Jones)
Falling Hare 1943-1030, MM, Bugs Bunny, Bob Clampett (als Robert Clampett)
Little Red Riding Rabbit 1944-0104, MM, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
What's Cookin' Doc? 1944-0108, MM, Bugs Bunny, Bob Clampett (als Robert Clampett)
Bugs Bunny and the Three Bears 1944-0226, MM, Bugs Bunny, Chuck Jones (als Charles M. Jones)
Bugs Bunny Nips the Nips 1944-0422, MM, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
Hare Ribbin' 1944-0624, MM, Bugs Bunny, Bob Clampett (als Robert Clampett)
Hare Force 1944-0722, MM, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
Buckaroo Bugs 1944-0826, LT, Bugs Bunny, Bob Clampett (als Robert Clampett)
The Old Grey Hare 1944-1028, MM, Bugs Bunny, Bob Clampett (als Robert Clampett)
Stage Door Cartoon 1944-1230, MM, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
Herr Meets Hare 1945-0113, MM, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
The Unruly Hare 1945-0210, MM, Bugs Bunny, Frank Tashlin
Hare Trigger 1945-0505, MM, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
Hare Conditioned 1945-0811, LT, Bugs Bunny, Chuck Jones (als Charles M. Jones)
Hare Tonic 1945-1110, LT, Bugs Bunny, Chuck Jones (als Charles M. Jones)
Baseball Bugs 1946-0202, LT, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
Hare Remover 1946-0323, MM, Bugs Bunny, Frank Tashlin (uncreditied)
Hair-Raising Hare 1946-0525, MM, Bugs Bunny, Chuck Jones (als Charles M. Jones)
Acrobatty Bunny 1946-0629, LT, Bugs Bunny, Robert McKimson
Racketeer Rabbit 1946-0914, LT, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
The Big Snooze 1946-1005, LT, Bugs Bunny, Bob Clampett (uncredited)
Rhapsody Rabbit 1946-1109, MM, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
A Hare Grows in Manhattan 1947-0322, MM, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
Rabbit Transit 1947-0510, LT, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
Easter Yeggs 1947-0628, LT, Bugs Bunny, Robert McKimson
Slick Hare 1947-1101, MM, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
Gorilla My Dreams 1948-0103, LT, Bugs Bunny, Robert McKimson
A Feather in His Hare 1948-0207, LT, Bugs Bunny, Chuck Jones (als Charles M. Jones)
Rabbit Punch 1948-0410, MM, Bugs Bunny, Chuck Jones (als Charles M. Jones)
Buccaneer Bunny 1948-0508, LT, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
Bugs Bunny Rides Again 1948-0612, MM, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
Haredevil Hare 1948-0724, LT, Bugs Bunny, Chuck Jones (als Charles M. Jones)
Hot Cross Bunny 1948-0821, MM, Bugs Bunny, Robert McKimson
Hare Splitter 1948-0925, MM, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
A-Lad-In His Lamp 1948-1023, LT, Bugs Bunny, Robert McKimson
My Bunny Lies over the Sea 1948-1204, MM, Bugs Bunny, Chuck Jones (als Charles M. Jones)
Hare Do 1949-0115, MM, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
Mississippi Hare 1949-0226, LT, Bugs Bunny, Chuck Jones (als Charles M. Jones)
Rebel Rabbit 1949-0409, MM, Bugs Bunny, Robert McKimson
High Diving Hare 1949-0430, LT, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
Bowery Bugs 1949-0604, MM, Bugs Bunny, Arthur Davis
Long-Haired Hare 1949-0625, LT, Bugs Bunny, Chuck Jones (als Charles M. Jones)
Knights Must Fall 1949-0716, MM, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
The Grey Hounded Hare 1949-0806, LT, Bugs Bunny, Robert McKimson
The Windblown Hare 1949-0827, LT, Bugs Bunny, Robert McKimson
Frigid Hare 1949-1008, MM, Bugs Bunny, Chuck Jones (als Charles M. Jones)
Which Is Witch 1949-1203, LT, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
Rabbit Hood 1949-1224, MM, Bugs Bunny, Chuck Jones (als Charles M. Jones)
Hurdy-Gurdy Hare 1950-0121, MM, Bugs Bunny, Robert McKimson
Mutiny on the Bunny 1950-0211, LT, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
Homeless Hare 1950-0311, MM, Bugs Bunny, Chuck Jones (als Charles M. Jones)
Big House Bunny 1950-0422, LT, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
What's Up Doc? 1950-0617, LT, Bugs Bunny, Robert McKimson
8 Ball Bunny 1950-0708, LT, Bugs Bunny, Chuck Jones (als Charles M. Jones)
Hillbilly Hare 1950-0812, MM, Bugs Bunny, Robert McKimson
Bunker Hill Bunny 1950-0923, MM, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
Bushy Hare 1950-1118, LT, Bugs Bunny, Robert McKimson
Rabbit of Seville 1950-1216, LT, Bugs Bunny, Chuck Jones (als Charles M. Jones)
Hare We Go 1951-0106, MM, Bugs Bunny, Robert McKimson
Rabbit Every Monday 1951-0210, LT, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
Bunny Hugged 1951-0310, MM, Bugs Bunny, Chuck Jones (als Charles M. Jones)
The Fair-Haired Hare 1951-0414, LT, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
Rabbit Fire 1951-0519, LT, Bugs Bunny, Chuck Jones (als Charles M. Jones)
French Rarebit 1951-0630, MM, Bugs Bunny, Robert McKimson
His Hare-Raising Tale 1951-0811, LT, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
Ballot Box Bunny 1951-1006, MM, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
Big Top Bunny 1951-1201, MM, Bugs Bunny, Robert McKimson
Operation: Rabbit 1952-0119, LT, Bugs Bunny, Chuck Jones (als Charles M. Jones)
Foxy by Proxy 1952-0223, MM, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
14 Carrot Rabbit 1952-0315, LT, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
Water, Water Every Hare 1952-0419, LT, Bugs Bunny, Chuck Jones (als Charles M. Jones)
The Hasty Hare 1952-0607, LT, Bugs Bunny, Chuck Jones (als Charles M. Jones)
Oily Hare 1952-0726, MM, Bugs Bunny, Robert McKimson
Rabbit Seasoning 1952-0920, MM, Bugs Bunny, Chuck Jones (als Charles M. Jones)
Rabbit's Kin 1952-1115, MM, Bugs Bunny, Robert McKimson
Hare Lift 1952-1220, LT, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
Forward March Hare 1953-0214, LT, Bugs Bunny, Chuck Jones (als Charles M. Jones)
Upswept Hare 1953-0314, MM, Bugs Bunny, Robert McKimson
Southern Fried Rabbit 1953-0502, LT, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
Hare Trimmed 1953-0620, MM, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
Bully for Bugs 1953-0808, LT, Bugs Bunny, Chuck Jones (als Charles M. Jones)
Lumber Jack-Rabbit 1953-0926, LT, Bugs Bunny, Chuck Jones (als Charles M. Jones)
Duck! Rabbit, Duck! 1953-1003, MM, Bugs Bunny, Chuck Jones (als Charles M. Jones)
Robot Rabbit 1953-1212, LT, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
Captain Hareblower 1954-0116, MM, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
Bugs and Thugs 1954-0313, LT, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
No Parking Hare 1954-0501, LT, Bugs Bunny, Robert McKimson
Devil May Hare 1954-0619, LT, Bugs Bunny, Robert McKimson
Bewitched Bunny 1954-0724, LT, Bugs Bunny, Chuck Jones (als Charles M. Jones)
Yankee Doodle Bugs 1954-0828, LT, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
Baby Buggy Bunny 1954-1218, MM, Bugs Bunny, Chuck Jones (als Charles M. Jones)
Beanstalk Bunny 1955-0212, MM, Bugs Bunny, Chuck Jones (als Charles M. Jones)
Sahara Hare 1955-0326, LT, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
Hare Brush 1955-0507, MM, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
Rabbit Rampage 1955-0611, LT, Bugs Bunny, Chuck Jones (als Charles M. Jones)
This Is a Life? 1955-0709, MM, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
Hyde and Hare 1955-0827, LT, Bugs Bunny, Friz Freleng (als I. Freleng)
Knight-mare Hare 1955-1001, MM, Bugs Bunny, Chuck Jones
Roman Legion-Hare 1955-1112, LT, Bugs Bunny, Friz Freleng
Bugs' Bonnets 1956-0114, MM, Bugs Bunny, Chuck Jones
Broom-Stick Bunny 1956-0225, LT, Bugs Bunny, Chuck Jones
Rabbitson Crusoe 1956-0428, LT, Bugs Bunny, Friz Freleng
Napoleon Bunny-Part 1956-0616, MM, Bugs Bunny, Friz Freleng
Barbary Coast Bunny 1956-0721, LT, Bugs Bunny, Chuck Jones
Half-Fare Hare 1956-0818, MM, Bugs Bunny, Robert McKimson
A Star Is Bored 1956-0915, LT, Bugs Bunny, Friz Freleng
Wideo Wabbit 1956-1027, MM, Bugs Bunny, Robert McKimson
To Hare Is Human 1956-1215, MM, Bugs Bunny, Chuck Jones
Ali Baba Bunny 1957-0209, MM, Bugs Bunny, Chuck Jones
Bedevilled Rabbit 1957-0413, MM, Bugs Bunny, Robert McKimson
Piker's Peak 1957-0525, LT, Bugs Bunny, Friz Freleng
What's Opera, Doc? 1957-0706, MM, Bugs Bunny, Chuck Jones
Bugsy and Mugsy 1957-0831, LT, Bugs Bunny, Friz Freleng
Show Biz Bugs 1957-1102, LT, Bugs Bunny, Friz Freleng
Rabbit Romeo 1957-1214, MM, Bugs Bunny, Robert McKimson
Hare-Less Wolf 1958-0201, MM, Bugs Bunny, Friz Freleng
Hare-Way to the Stars 1958-0329, LT, Bugs Bunny, Chuck Jones
Now Hare This 1958-0531, LT, Bugs Bunny, Robert McKimson
Knighty Knight Bugs 1958-0823, LT, Bugs Bunny, Friz Freleng
Pre-Hysterical Hare 1958-1101, LT, Bugs Bunny, Robert McKimson
Baton Bunny 1959-0110, LT, Bugs Bunny, Chuck Jones en Abe Levitow
Hare-Abian Nights 1959-0228, MM, Bugs Bunny, Ken Harris
Apes of Wrath 1959-0418, MM, Bugs Bunny, Friz Freleng
Backwoods Bunny 1959-0613, MM, Bugs Bunny, Robert McKimson
Wild and Woolly Hare 1959-0801, LT, Bugs Bunny, Friz Freleng
Bonanza Bunny 1959-0905, MM, Bugs Bunny, Robert McKimson
A Witch's Tangled Hare 1959-1031, LT, Bugs Bunny, Abe Levitow
People Are Bunny 1959-1219, MM, Bugs Bunny, Robert McKimson
Horse Hare 1960-0213, LT, Bugs Bunny, Friz Freleng
Person to Bunny 1960-0401, MM, Bugs Bunny, Friz Freleng
Rabbit's Feat 1960-0604, LT, Bugs Bunny, Chuck Jones
From Hare to Heir 1960-0903, MM, Bugs Bunny, Friz Freleng
Lighter Than Hare 1960-1217, MM, Bugs Bunny, Friz Freleng
The Abominable Snow Rabbit 1961-0520, LT, Bugs Bunny, Chuck Jones
Compressed Hare 1961-0729, MM, Bugs Bunny, Chuck Jones
Prince Violent 1961-0902, LT, Bugs Bunny, Friz Freleng
Wet Hare 1962-0120, LT, Bugs Bunny, Robert McKimson
Bill of Hare 1962-0609, MM, Bugs Bunny, Robert McKimson
Shishkabugs 1962-1208, LT, Bugs Bunny, Friz Freleng
Devil's Feud Cake 1963-0209, MM, Bugs Bunny, Friz Freleng
The Million Hare 1963-0406, LT, Bugs Bunny, Robert McKimson
Hare-Breadth Hurry 1963-0608, LT, Bugs Bunny, Chuck Jones
The Unmentionables 1963-0907, MM, Bugs Bunny, Friz Freleng
Mad as a Mars Hare 1963-1019, MM, Bugs Bunny, Chuck Jones
Transylvania 6-5000 1963-1130, MM, Bugs Bunny, Chuck Jones
Dumb Patrol 1964-0118, LT, Bugs Bunny, Gerry Chiniquy
Dr. Devil and Mr. Hare 1964-0328, MM, Bugs Bunny, Robert McKimson
The Iceman Ducketh 1964-0516, LT, Bugs Bunny, Phil Monroe
False Hare 1964-0718, LT, Bugs Bunny, Robert McKimson
tekst: mvdwstrips.nl

INHOUD

 

Meer informatie

Meer informatie over auteursrechten e.d. vindt u hier.