Tekenfilms C

Captain Caveman Captain Caveman and the Teen Angels, Amerikaanse reeks (Hanna-Barbera-) tekenfilmserie voor de televisie van 1977 t/m 1980 over een vliegende holbewoner die samen met een drietal teenager-meisjes op avontuur gaat. In Amerika wordt de serie uitgezonden door de omroep ABC, waarin de eerste twee seizoenen onderdeel zijn van een totaalprogramma rondom Scooby-Doo. In Nederland is het van 1979 t/m 1983 met tussenpozen te zien bij de VARA op Nederland 1 op zaterdag- (1 keer per vijf weken) of woensdagmiddag (idem). De stem van Captain Caveman wordt vertolkt door stemmenartiest Mel Blanc.
Klik hier voor een lijst voor alle afleveringen.
tekst: mvdwstrips.nl
Casper the friendly ghost Casper the friendly ghost, Amerikaanse reeks (Famous/Paramount-) bioscooptekenfilms van 1945 t/m 1959 over een spookje dat mensen geen kwaad wil doen. Oorspronkelijk is het figuurtje bedacht voor een uit te brengen kinderboek. Cartoonist Joe Oriolo, die het personage samen met schrijver Seymour Reit heeft bedacht, verkoopt daarop de rechten aan Paramount Pictures. Deze maakt er vanaf 1945 een succesvolle reeks tekenfilms van. In 1963 volgt er nog een programma genaamd The New Casper Cartoon Show met tekenfilmpjes speciaal voor de televisie gemaakt, afgewisseld met de oorspronkelijke bioscooptekenfilmpjes uit de voorgaande periode. Op TeleAruba, één der zenders van de Nederlandse Antillen, is Casper in 1967 op de beeldbuis te zien. In Nederland zijn de bioscooptekenfilms van Casper zeer incidenteel op televisie te zien. In 1977 zendt de AVRO twee afleveringen uit.
tekst: mvdwstrips.nl
Casper and the Angels Casper and the Angels, Amerikaanse reeks (Hanna-Barbera-) tekenfilmserie voor de televisie in 1979 over Casper het vriendelijke spookje - bekend van de bioscooptekenfilms van 1945 t/m 1959 - en zijn harige vriend Hairy Scary die behulpzaam zijn bij de ruimtepolitie, waar ze de vrouwelijke politie-agenten Minnie en Maxi helpen met het vangen van boeven en schurken. In Amerika wordt de serie uitgezonden door NBC, in Nederland door de VARA op Nederland 1 van 1980 t/m 1982 onder de titel "Casper het lieve spookje". Elke episode bestaat oorspronkelijk uit twee verhaaltjes; de VARA zendt steeds één verhaaltje (dus een halve episode) uit. Ook is er onder het label Video For Pleasure een VHS-videoband voor verhuur uitgegeven met daarop enkele in het Nederlands nagesynchroniseerde afleveringen van de tekenfilm.
tekst: mvdwstrips.nl
Charles M. Jones Zie bij Jones, Chuck.
Charlie Chaplin Zie bij Baggy Pants & The Nitwits.
Chuck Jones Zie bij Jones, Chuck.
Clarence Nash Zie bij Nash, Clarence.
Colvig, Pinto Pinto Colvig, Amerikaanse stemacteur (11 september 1892 - 3 oktober 1967) voornamelijk bekend van zijn vertolkingen van Bozo the Clown en de stemmen van Pluto en Goofy. Soms is zijn stem ook wel eens te horen buiten de Disney-filmpjes, bijv. in de Warner Bros.-tekenfilm Conrad the Sailor (1942) waar hij de stem van Conrad the Cat inspreekt. In de periode 1939-1940 is hij ook de stem van Bluto, de aarstvijand van Popeye.
tekst: mvdwstrips.nl
Crazy Claws Crazy Claws, Amerikaanse reeks (Hanna-Barbera-) televisietekenfilms van 1981 t/m 1982 over een wilde boskat die een stroper en zijn hond te slim af probeert te zijn. In het nationale park waar zich dit afspeelt loopt ook nog een parkwachter rond. Het is, samen met Kwicky Koala, Dirty Dawg en The Bungle Brothers een onderdeel van The Kwicky Koala Show. In Nederland is Crazy Claws in 1984 in een in het Nederlands nagsynchroniseerde versie één keer per vijf weken op de woensdagmiddag te zien in het matineeprogramma Kinderbios bij de AVRO op Nederland 1. Hierbij wordt zijn naam vertaald naar Mafkees Kat.
tekst: mvdwstrips.nl

INHOUD

 

Meer informatie

Meer informatie over auteursrechten e.d. vindt u hier.