Wordt Vervolgd

Externe link

terug

In het eerste seizoen worden er in Wordt Vervolgd tekenfilms vertoont van Droopy en worden daar fragmenten van gebruikt voor de begin- en eindleader en de bumpers van het programma. In het tweede seizoen wordt de Road Runner als vaste tekenfilmgast ten tonele gevoerd.
Aanvankelijk wordt het programma op de donderdagavond rond de klok van zeven uur op Nederland 1 vertoond, omdat de AVRO in het seizoen 1983/1984 op die dag zendtijd heeft. Als het programma in januari 1984 verhuist naar de vrijdagmiddag, komen er protesten omdat niet iedere strip- en tekenfilmliefhebber in de gelegenheid is om het op dat tijdstip te zien. Het seizoen daarop komt Wordt Vervolgd op de maandagmiddag, maar voor de volgende seizoenen is de AVRO zo verstandig om het weer in de avond te programmeren.
De makers slaan hun vleugels ook uit naar andere omroepen. Voor de TROS wordt de strip Jan, Jans en de kinderen op de televisie gebracht, is Wouter Stips als jurylid te zien in het NCRV-amusementsprogramma gebaseerd op strips en tekenfilms Schatten & Schieten met Eddy Becker als presentator en is bij de KRO de documentairereeks 100 jaar tekenfilm van Kees de Bree te zien. Bovendien produceren Peekel en Stips ook het infotainment-programma Dit is Disney voor de NCRV.
tekst: mvdwstrips.nl

In het derde seizoen van het programma wordt er ook een Wordt Vervolgd Club opgericht waar televisiekijkers voor 10 gulden per jaar lid van kunnen worden. Ze zijn dan eveneens tientjeslid van de AVRO. De Wordt Vervolgd Club houdt ook evenementen in het land waar een imitatie-wedstrijd het populairste onderdeel van is. De jeugdige deelnemers kunnen dan imitaties ten beste geven van Donald Duck, Woody Woodpecker of Road Runner. De beste stukjes uit die clubdagen worden in een paar minuten in elke aflevering vertoont. Tevens gaan de televisiemakers een samenwerking aan met het stripweekblad Eppo. Dat wil zeggen dat het beeldmerk van Wordt Vervolgd ook te zien is op de voorplaat van het weekblad, dat vanaf het najaar van 1985 getooid gaat met de naam Eppo Wordt Vervolgd. De samenwerking bestaat er verder uit dat er in het blad informatie over het televisieprogramma wordt gegeven. Andersom is niet toegestaan, omdat de reclamewet dit niet toestaat. Hierdoor lijkt het dat Han Peekel het blad niet kent of wil kennen, maar tijdens een clubdag wordt het blad wel gepromoot. Omdat de doelgroepen van het televisieprogramma en het blad te verschillend zijn, loopt de samenwerking op een dood spoor: het weekblad verandert in 1988 van naam (naar Sjors en Sjimmie Stripblad). Wel geeft de Wordt Vervolgd Club nog een eigen clubblad uit, waarvan de toon beter aansluit op het televisieprogramma. In 1991 wordt AVRO-omroepster Judith de Bruijn de nieuwe presentatrice, omdat de AVRO niet wil dat de op dat moment van fraudepraktijken verdachte Han Peekel het programma presenteert. In 1994 gaat het programma over naar Kindernet met wederom Han Peekel als presentator, worden er zeer oude tekenfilms uit de jaren dertig vertoond en is Peekel vaak in de Efteling te vinden, ondermeer bij het volk van Laaf. De Bree en Stips zijn dan al niet meer bij het programma betrokken. In 1997 stopt het programma. Zowel in 2007 als in 2020 zijn er plannen voor een terugkeer van Wordt Vervolgd, maar dit gebeurt uiteindelijk niet. Peekel overlijdt in december 2022 op 75-jarige leeftijd tijdens een vakantie op het Indonesische eiland Bali.
tekst: mvdwstrips.nl

INHOUD

 

Meer informatie

Meer informatie over auteursrechten e.d. vindt u hier.